10 de maig del 2022

SECCIONS DE CINEMA 073: "Red Rocket"



Quatre anys després de The Florida Project, ens ha arribat el nou treball d'un dels directors més interessants en el panorama actual del cinema independent nord-americà: Sean Baker. Caracteritzat per desplegar una mirada cinematogràfica naturalista en els seus projectes que, a voltes, l'acosta al format documental, Baker ens presenta ara Red Rocket. En aquesta ocasió, incorpora a Drew Daniels a la direcció de fotografia. Daniels és un dels responsables d'aquesta àrea a la irreverent i revolucionària sèrie de la HBO, Euphoria (2019-actualitat).

L'argument gira entorn una figura en decadència del cinema per adults que opta per retornar als seus orígens al cor de Texas. Amb aquesta base, Baker aprofita per afegir una dimensió nova al tan conegut "viatge de retorn a les essències del passat".  Mitjançant la seva mirada cruament realista, ens retrata com pot ser de dur i difícil el retorn a un lloc on ningú et recorda, ni et necessita, ni tan sols t'hi vol allà. 

Amb Sean Baker tot sempre és fresc i original. Qualsevol temàtica que agafa com a inspiració és transformada per la seva mirada pausada i analítica. En aquesta aposta per anar més enllà, l'ajuda el fet de comptar, en moltes ocasions, amb actors no professionals que aporten novetat i autenticitat a personatges poc llustrats però sempre presents en els barris, pobles i ciutats del nostre entorn. La vida flueix lliure en el cinema de Baker i aquest gran tresor que ens ofereix és profundament analitzat per Adriano Calero en una nova edició del podcast Empanada Cultural. No us el perdeu!!!